Piano’s en Vleugels

Naast het repareren van gietijzeren objecten in de scheepvaart en industrie repareren wij ook piano en vleugel frames. Deze kunnen weleens last hebben van scheuren in de ribben van het frame.

  

Wij waren de eersten die ooit een piano frame hebben gerepareerd, vandaar ook ons voorliefde voor het repareren van piano en vleugel frames.

De scheuren die wij aantreffen in een frame worden gerepareerd door locken. Bij het locken gaan wij de scheur opsluiten door aan het begin en aan het einde van de scheur een lock haaks op de scheur te plaatsen. Als dit is gebeurt en de scheur opgesloten is gaan wij volgens onze berekeningen over de scheur verschillende locks plaatsen. Deze locks zorgen ervoor dat de sterkte weer terug wordt gebracht in het frame.

  

Door de reparatie zorgen we ervoor dat de spanning en trekkracht van de snaren die aangetrokken worden op het frame gewaarborgd blijft. Wij hebben deze reparatie’s al talloze keren uitgevoerd tot grote tevredenheid van veel erkende piano/vleugels bedrijven.